De btw op geschenken die u uitdeelt op het sinterklaasfeest, of ter gelegenheid van Kerstmis of Nieuwjaar is te recupereren zo u zich beperkt tot één geschenk per personeelslid en voor zover de waarde van het geschenk lager is dan € 50 excl. btw. Bovendien kunt u ook nog een geschenk geven van dezelfde waarde aan alle kinderen van de personeelsleden. Hou er wel rekening mee dat er slechts één gelegenheidsgeschenk per kalenderjaar en per (kind van een) werknemer in aanmerking komt voor btw-aftrek.

Wilt u daarenboven vermijden dat uw werknemers belastingen en RSZ betalen op het ontvangen geschenk, dan mag u daarbij € 40 (incl. btw) niet overschrijden. Het geschenk is voor u dan ook fiscaal aftrekbaar. Per kind ten laste van een werknemer mag u ook nog eens een gelegenheidsgeschenk van € 40 incl. btw geven.

Kortom, idealiter beperkt u uw personeelsgeschenk ter gelegenheid van sinterklaas, of Kerstmis of Nieuwjaar tot € 40 incl. btw. U en uw personeel zit dan veilig op fiscaal vlak en op vlak van btw.